Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók a tésztához:

    • 30 dkg finomliszt
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1/2 sütőpor
    • csipet só
    • 1-2 ek tejföl
    • 1 db felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fele

    A töltelékhez:

    • 1 kg reszelt alma
    • 1 mk őrölt fahéj
    • 2-3 ek méz vagy cukor ízlés szerint(függ az alma “milyenségétől”,savanyúbb vagy édesebb)

    A tészta lekenéséhez :

    • a felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS másikfele
    • 1 ek tej
    • 1 mk cukorral

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy 22 × 34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.

    A tölteléket elkészítjük.

    A reszelt almát a mézzel és a fahéjjal puhára pároljuk.

    A tésztát elfelezzük.

    Felét kinyújtjuk tepsi méretre és bele tesszük.

    Darált dióval vagy zsemlemorzsával megszórjuk, a kihűlt tölteléket ráhalmozzuk, majd elsimítjuk.

    A másik tésztát is kinyújtjuk, majd a tölteléket befedjük.

    A felvert tojást, a tejet és cukrot összekeverjük, majd a tésztát lekenjük.

    Villával csíkokat húzunk rá, majd megszúrkáljuk.

    200 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá