Almás pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1/2 sütőpor
  • csipet só
  • 1-2 ek tejföl
  • 1 db felvert tojás fele

A töltelékhez:

  • 1 kg reszelt alma
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 2-3 ek méz vagy cukor ízlés szerint(függ az alma “milyenségétől”,savanyúbb vagy édesebb)

A tészta lekenéséhez :

  • a felvert tojás másikfele
  • 1 ek tej
  • 1 mk cukorral

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy 22 × 34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.

A tölteléket elkészítjük.

A reszelt almát a mézzel és a fahéjjal puhára pároljuk.

A tésztát elfelezzük.

Felét kinyújtjuk tepsi méretre és bele tesszük.

Darált dióval vagy zsemlemorzsával megszórjuk, a kihűlt tölteléket ráhalmozzuk, majd elsimítjuk.

A másik tésztát is kinyújtjuk, majd a tölteléket befedjük.

A felvert tojást, a tejet és cukrot összekeverjük, majd a tésztát lekenjük.

Villával csíkokat húzunk rá, majd megszúrkáljuk.

200 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.