Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás lepény recept

Almás lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 12 dkg porcukor
    • 15 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • kb 4 evőkanál tejföl
    • csipet só

    Töltelékhez:

    • 1,5 kg savanykásabb alma
    • 5 evőkanál cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 evőkanál zsemlemorzsa
    • fahéj ízlés szerint

    Lekenéshez:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Elkészítése:

    Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd a cukorral összekeverjük és félretesszük.

    A tésztához a lisztet a sütőporral, a sóval és a porcukorral összekeverjük, a margarinnal elmorzsoljuk. Ezután a tojássárgájával és a tejföllel összedolgozzuk.

    Elfelezzük a tésztát, az egyiket gáztepsi nagyságúra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.

    Az almát kinyomkodjuk, a vaníliás cukorral, a zsemlemorzsával és a fahéjjal összekeverjük, a tésztára simítjuk. A másik tésztát is kinyújtjuk, majd a töltelékre fektetjük.

    Tojásfehérjével lekenjük, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben közepes lángnál 25-30 percig sütjük. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá