Almás lepény recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 12 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- kb 4 evőkanál tejföl
- csipet só
Töltelékhez:
- 1,5 kg savanykásabb alma
- 5 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- fahéj ízlés szerint
Lekenéshez:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd a cukorral összekeverjük és félretesszük.
A tésztához a lisztet a sütőporral, a sóval és a porcukorral összekeverjük, a margarinnal elmorzsoljuk. Ezután a tojássárgájával és a tejföllel összedolgozzuk.
Elfelezzük a tésztát, az egyiket gáztepsi nagyságúra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
Az almát kinyomkodjuk, a vaníliás cukorral, a zsemlemorzsával és a fahéjjal összekeverjük, a tésztára simítjuk. A másik tésztát is kinyújtjuk, majd a töltelékre fektetjük.
Tojásfehérjével lekenjük, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben közepes lángnál 25-30 percig sütjük. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.