Almás lepény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 12 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • kb 4 evőkanál tejföl
  • csipet só

Töltelékhez:

  • 1,5 kg savanykásabb alma
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • fahéj ízlés szerint

Lekenéshez:

  • 2 tojásfehérje

Elkészítése:

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd a cukorral összekeverjük és félretesszük.

A tésztához a lisztet a sütőporral, a sóval és a porcukorral összekeverjük, a margarinnal elmorzsoljuk. Ezután a tojássárgájával és a tejföllel összedolgozzuk.

Elfelezzük a tésztát, az egyiket gáztepsi nagyságúra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.

Az almát kinyomkodjuk, a vaníliás cukorral, a zsemlemorzsával és a fahéjjal összekeverjük, a tésztára simítjuk. A másik tésztát is kinyújtjuk, majd a töltelékre fektetjük.

Tojásfehérjével lekenjük, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben közepes lángnál 25-30 percig sütjük. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.