Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vadas mártás marhahússal recept

Vadas mártás marhahússal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 1 kg marhahús
    • 2 nagy fej vöröshagyma
    • 3 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 1 paradicsom
    • 1 paprika
    • 5 babérlevél
    • őrölt bors
    • majoránna
    • fokhagyma granulátum
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 ek cukor
    • só ízlés szerint
    • tejföl és liszt a habaráshoz
    • citromlé
    • étolaj

    Elkészítése:

    Először is a húst megmostam és felkarikáztam, ahogy a szalámit szoktuk.

    Aztán feltettem főni éppen annyi vízzel, hogy ellepte, de nem baj, ha kicsit több került bele. Ezután hozzáadtam a babérlevelet, a borsot, a fokhagyma granulátumot és ízesítettem sóval és letakartam födővel.

    Ezután a vöröshagymát és a fokhagyma gerezdeket elkezdtem pirítani kevés olajon. Mikor már félig megfonnyadtak, hozzáadtam a felszeletelt répákat, a paradicsomot és a paprikát, majd a cukrot adtam hozzá, a fokhagyma granulátumot, majoránnát, sót és borsot és persze egy kevés vizet a pároláshoz.

    Ezek után letakartam födővel és hagytam párolódni. Kis idő múlva megkevertem, kóstoltam. Ha minden megpuhult elzártam a tüzet és villával pépesítek minent.

    Közben a húsra is ránézünk. Ha már az is jó, kiveszem a húsokat és a babérleveleket.

    A pépes mártást visszatesszük a tűzre és közben elkészítjük a tejfölös lisztes habarást. Kb 3 ek tejföl, 3 ek liszt és 2 ek mustár került bele, de ezeket szabad szemmel úgy is látjuk mennyire sűrűsödik.

    Ezután hozzáadtam a pépes mártáshoz és ha még kell hozzá lé, öntsünk bele abból a léből, amiben a húst főztük. Ezután kóstolunk és még adtam hozzá 1 ek citrom levet is.

    Hogy ne maradjon csomós, habverővel kicsit átkevertem. Kifőtt tésztával vagy krumpligombóccal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá