Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Édes-savanyú mártás recept

Édes-savanyú mártás
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 kg cukkíni hámozva és aprítva
    • 1 kg sárgarépa hámozva és aprítva
    • 2,5 l közepesen sűrű paradicsomlé
    • 1 kg hagyma hámozva és apróra vágva
    • 3 babérlevél
    • 1 kg kápia paprika aprítva
    • 1 kg fehér paprika aprítva
    • 1,5 kg ananász befőtt (darabolt) a levével együtt
    • 30 dkg cukor (ízlés szerint lehet több és kevesebb is)
    • kb 1,5 dl almaecet
    • 0,5 tasak curry
    • 2 ek só
    • 1 ek őrölt bors
    • 2 ek pirospaprika
    • 2 tasak 2:1-ben dzsemfix
    • 1 dl olaj

    Elkészítése:

    Az olajon elkezdjük dinsztelni a hagymát és a répát. Amikor a hagyma kezd összeesni, akkor hozzáadjuk a kápia és fehér paprikát, sót, borsot, fűszerpaprikát és a babérlevelet.

    Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukkinit. Addig pároljuk, amíg a hozzávalók kissé összeesnek. Ez kb fél óra.

    Ezután hozzáadjuk a befőttet a levével együtt és a cukrot, majd felöntjük a paradicsomlével, valamint belekeverjük a curryt is.

    Majd mikor az egész felforrt, akkor hozzáadjuk az ecetet is, majd összeforraljuk. Ha szükséges, akkor azlésünknek megfelelően fűszerezhetjük.

    Amikor beízesítettük, akkor a csomagoláson lévő leírás szerint hozzáadjuk a dzsemfixet is (ennek hiányában 2 ek keményítőt adjunk hozzá, hideg vízben elkeverve).

    3 perc forralás után üvegekbe szedjük és száraz dunsztba tesszük addig, amíg ki nem hűl.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá