Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Édes tejbegríz galuska recept

Édes tejbegríz galuska
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Galuskához:

    • 5 dl tej
    • 5 ek búzadara
    • 2 ek porcukor
    • 6 ek zsemlemorzsa
    • 2 dkg vaj

    Öntethez:

    • 2 dl tejföl
    • 1 ek porcukor

    Elkészítése:

    A tejet felteszem melgedni és még hidegen hozzáadom a búzadarát, 1 ek porcukorral ízesítem. Folytonos, lassú keverés mellett sűrű tejbegrízt főzök. Félreteszem és langyosra hűtöm.

    Kb 2 dkg vajat (szigorúan vaj, nem olaj!) felhevítek egy magasabb falú serpenyőben. A forró vajra ráteszem a zsemlemorzsát és folyamatos keverés mellett aranyszínűre pirítom. A gyönyörűen megpirult morzsát megszórom 1 ek porcukorral és elkeverem.

    Egy evőkanállal galuskákat szaggatok rá a langyos, sűrű grízből, amiket alaposan beleforgatok.

    Ha valaki szeretne inkább gombócokat formálni belőle, bátran megteheti, én valahogy ezeket az amorf galuskákat részesítem inkább előnyben.

    Az öntethez a tejfölt elkeverem a porcukorral, ezzel díszítve tálalom a galuskákat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá