Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Taiyaki recept

Taiyaki
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg finomliszt
    • 1 kiskanál szódabikarbóna
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 180 ml tej
    • 1 evőkanál méz
    • 40 g porcukor
    • ízlés szerint nutella

    Elkészítése:

    Egy tálba szitáljuk bele a lisztet és adjunk hozzá cukrot, szódabikarbónát. Habverővel egyenletesen keverjük el. Egy külön tálban verjük fel a tojást, majd adjuk hozzá tejet és a mézet és keverjük össze.

    Adjuk hozzá a száraz keverékhez a nedves hozzávalókat és keverjük el az egészet.

    A sütőformát forrósítsuk fel, majd vékonyan kenjük ki vajjal.

    Az elkészült masszából keveset öntsünk a formába, majd rakjunk rá egy kiskanál nutellát. Fedjük le a tölteléket még egy adag tésztával, majd csukjuk be a serpenyőt. Oldalankét alacsony lángon 2-2, 5 perc alatt süssük készre a halakat.

    Tipp:

    A Taiyaki (tie-YAW-kee) édes és ropogós, hal alakú gofri. Hagyományosan babpasztával készítik. Édesen nuttelával, lekvárral de akár virslivel is megtölthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá