Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fügés muffin édes morzsával recept

Fügés muffin édes morzsával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 12 db muffinhoz:

    • 20 dkg finomliszt
    • 1/2 cs sütőpor
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 15 dkg porcukor
    • 1 dl étolaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tejszín (20 %-os)
    • 1 citrom leve és reszelt héja
    • őrölt fahéj (ízlés szerint)
    • ízlés szerint füge, szőlő, áfonya…stb

    Édes morzsához:

    • 1 ek barnacukor
    • 1 ek finomliszt
    • 2-3 dkg vaj

    Elkészítése:

    A száraz hozzávalókat tegyük bele egy tálba, majd reszeljük hozzá a citrom héját és keverjük össze.

    Egy másik tálban keverjük simára az olajat, a tejszínt, az egész tojásokat és a citrom levét, majd öntsük hozzá a száraz hozzávalókhoz és szintén keverjük össze.

    A muffinformát béleljük ki a papírkapszlikkal, majd tegyünk mindegyikbe egy kanálnyi tésztát. Ezután helyezzük a közepébe ízlés szerint fügét, majd kanalazzuk rá a megmaradt tésztát.

    A vajat morzsoljuk össze a liszttel és a barnacukorral, majd szórjuk rá formában lévő tészta tetejére.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem).

    Tipp:

    A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni a muffinokat, majd úgy kínáljuk. Nagyon finom a szaftos tészta a gyümölccsel a közepén és az édes ropogós morzsával a tetején.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá