Fügés muffin édes morzsával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fügés muffin édes morzsával

Hozzávalók 12 db muffinhoz:

  • 20 dkg finomliszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 1 dl étolaj
  • 2 tojás
  • 1 dl tejszín (20 %-os)
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • őrölt fahéj (ízlés szerint)
  • ízlés szerint füge, szőlő, áfonya…stb

Édes morzsához:

  • 1 ek barnacukor
  • 1 ek finomliszt
  • 2-3 dkg vaj

Elkészítése:

A száraz hozzávalókat tegyük bele egy tálba, majd reszeljük hozzá a citrom héját és keverjük össze.

Egy másik tálban keverjük simára az olajat, a tejszínt, az egész tojásokat és a citrom levét, majd öntsük hozzá a száraz hozzávalókhoz és szintén keverjük össze.

A muffinformát béleljük ki a papírkapszlikkal, majd tegyünk mindegyikbe egy kanálnyi tésztát. Ezután helyezzük a közepébe ízlés szerint fügét, majd kanalazzuk rá a megmaradt tésztát.

A vajat morzsoljuk össze a liszttel és a barnacukorral, majd szórjuk rá formában lévő tészta tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem).

Tipp:

A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni a muffinokat, majd úgy kínáljuk. Nagyon finom a szaftos tészta a gyümölccsel a közepén és az édes ropogós morzsával a tetején.