Taiyaki

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Taiyaki

Hozzávalók:

  • 15 dkg finomliszt
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • 180 ml tej
  • 1 evőkanál méz
  • 40 g porcukor
  • ízlés szerint nutella

Elkészítése:

Egy tálba szitáljuk bele a lisztet és adjunk hozzá cukrot, szódabikarbónát. Habverővel egyenletesen keverjük el. Egy külön tálban verjük fel a tojást, majd adjuk hozzá tejet és a mézet és keverjük össze.

Adjuk hozzá a száraz keverékhez a nedves hozzávalókat és keverjük el az egészet.

A sütőformát forrósítsuk fel, majd vékonyan kenjük ki vajjal.

Az elkészült masszából keveset öntsünk a formába, majd rakjunk rá egy kiskanál nutellát. Fedjük le a tölteléket még egy adag tésztával, majd csukjuk be a serpenyőt. Oldalankét alacsony lángon 2-2, 5 perc alatt süssük készre a halakat.

Tipp:

A Taiyaki (tie-YAW-kee) édes és ropogós, hal alakú gofri. Hagyományosan babpasztával készítik. Édesen nuttelával, lekvárral de akár virslivel is megtölthetjük.