Hozzávalók:
Galuskához:
Öntethez:
Elkészítése:
A tejet felteszem melgedni és még hidegen hozzáadom a búzadarát, 1 ek porcukorral ízesítem. Folytonos, lassú keverés mellett sűrű tejbegrízt főzök. Félreteszem és langyosra hűtöm.
Kb 2 dkg vajat (szigorúan vaj, nem olaj!) felhevítek egy magasabb falú serpenyőben. A forró vajra ráteszem a zsemlemorzsát és folyamatos keverés mellett aranyszínűre pirítom. A gyönyörűen megpirult morzsát megszórom 1 ek porcukorral és elkeverem.
Egy evőkanállal galuskákat szaggatok rá a langyos, sűrű grízből, amiket alaposan beleforgatok.
Ha valaki szeretne inkább gombócokat formálni belőle, bátran megteheti, én valahogy ezeket az amorf galuskákat részesítem inkább előnyben.
Az öntethez a tejfölt elkeverem a porcukorral, ezzel díszítve tálalom a galuskákat.