Hozzávalók:
Elkészítése:
Először is a húst megmostam és felkarikáztam, ahogy a szalámit szoktuk.
Aztán feltettem főni éppen annyi vízzel, hogy ellepte, de nem baj, ha kicsit több került bele. Ezután hozzáadtam a babérlevelet, a borsot, a fokhagyma granulátumot és ízesítettem sóval és letakartam födővel.
Ezután a vöröshagymát és a fokhagyma gerezdeket elkezdtem pirítani kevés olajon. Mikor már félig megfonnyadtak, hozzáadtam a felszeletelt répákat, a paradicsomot és a paprikát, majd a cukrot adtam hozzá, a fokhagyma granulátumot, majoránnát, sót és borsot és persze egy kevés vizet a pároláshoz.
Ezek után letakartam födővel és hagytam párolódni. Kis idő múlva megkevertem, kóstoltam. Ha minden megpuhult elzártam a tüzet és villával pépesítek minent.
Közben a húsra is ránézünk. Ha már az is jó, kiveszem a húsokat és a babérleveleket.
A pépes mártást visszatesszük a tűzre és közben elkészítjük a tejfölös lisztes habarást. Kb 3 ek tejföl, 3 ek liszt és 2 ek mustár került bele, de ezeket szabad szemmel úgy is látjuk mennyire sűrűsödik.
Ezután hozzáadtam a pépes mártáshoz és ha még kell hozzá lé, öntsünk bele abból a léből, amiben a húst főztük. Ezután kóstolunk és még adtam hozzá 1 ek citrom levet is.
Hogy ne maradjon csomós, habverővel kicsit átkevertem. Kifőtt tésztával vagy krumpligombóccal tálaljuk.