Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

BBQ Fasírt tekercs recept

BBQ Fasírt tekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált marhahús
    • 3 különböző színű kaliforniai paprika
    • 1 közepes fej hagyma lesütve
    • 15 dkg vörös cheddar sajt apróra vágva
    • 15 dkg vörös cheddar sajt reszelve
    • 3 evőkanál BBQ szósz (házi, vagy bolti,)
    • 2 evőkanál BBQ szósz a tekercs kenéséhez
    • 5 szelet bacon ropogósra sütve (majd kockára vágva)
    • 50 dkg bacon a tekercs bevonásához
    • Só, bors,
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • Bármilyen morzsa ízlés szerint, ami összefogja kicsit majd a masszát (zsemle, keksz, panko)

    Elkészítése:

    Minden alapanyagot egy nagy tálba teszünk, kivéve a 15 dkg reszelt sajtot, az 50 dkg bacont és kenéshez használt BBQ mártást. A tálban lévő alapanyagokat összegyúrjuk egy szép masszává majd ízesítjük.

    Az 50 dkg baconból egy nagyobb alufólia darabra kiterítjük egymás mellé a bacon szelteket. A fasírt masszát ráterítjük a baconre, majd megkenjük a 2 evőkanál BBQ szósszal.

    A BBQ szósz tetejére rászórjuk a reszelt sajtot, majd a fólia segítségével feltekerjük jó szorosan az egészet.

    170 fokos sütőben, 45-50 perc alatt,  fóliával lefedve sütjük.

    Ha megsült, levesszük a fóliát, majd a bacont megkenjük egy kevés BBQ szósszal, visszatesszük a sütőbe és KB 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük.

    A sütőből kivéve hagyjuk, hogy hűljön, majd szeleteljük.

    Burgonyapüré illik hozzá.

    Tipp:

    Érdemes egy olyan tepsibe tenni, amiben biztosan megőrzi a formáját sülés közben is és nem tud szétterülni. Én kenyérformát szoktam kibélelni sütőpapírral és abban sütöm.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá