Hozzávalók:
Elkészítése:
Minden alapanyagot egy nagy tálba teszünk, kivéve a 15 dkg reszelt sajtot, az 50 dkg bacont és kenéshez használt BBQ mártást. A tálban lévő alapanyagokat összegyúrjuk egy szép masszává majd ízesítjük.
Az 50 dkg baconból egy nagyobb alufólia darabra kiterítjük egymás mellé a bacon szelteket. A fasírt masszát ráterítjük a baconre, majd megkenjük a 2 evőkanál BBQ szósszal.
A BBQ szósz tetejére rászórjuk a reszelt sajtot, majd a fólia segítségével feltekerjük jó szorosan az egészet.
170 fokos sütőben, 45-50 perc alatt, fóliával lefedve sütjük.
Ha megsült, levesszük a fóliát, majd a bacont megkenjük egy kevés BBQ szósszal, visszatesszük a sütőbe és KB 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk, hogy hűljön, majd szeleteljük.
Burgonyapüré illik hozzá.
Érdemes egy olyan tepsibe tenni, amiben biztosan megőrzi a formáját sülés közben is és nem tud szétterülni. Én kenyérformát szoktam kibélelni sütőpapírral és abban sütöm.