BBQ Fasírt tekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált marhahús
  • 3 különböző színű kaliforniai paprika
  • 1 közepes fej hagyma lesütve
  • 15 dkg vörös cheddar sajt apróra vágva
  • 15 dkg vörös cheddar sajt reszelve
  • 3 evőkanál BBQ szósz (házi, vagy bolti,)
  • 2 evőkanál BBQ szósz a tekercs kenéséhez
  • 5 szelet bacon ropogósra sütve (majd kockára vágva)
  • 50 dkg bacon a tekercs bevonásához
  • Só, bors,
  • 1 tojás
  • Bármilyen morzsa ízlés szerint, ami összefogja kicsit majd a masszát (zsemle, keksz, panko)

Elkészítése:

Minden alapanyagot egy nagy tálba teszünk, kivéve a 15 dkg reszelt sajtot, az 50 dkg bacont és kenéshez használt BBQ mártást. A tálban lévő alapanyagokat összegyúrjuk egy szép masszává majd ízesítjük.

Az 50 dkg baconból egy nagyobb alufólia darabra kiterítjük egymás mellé a bacon szelteket. A fasírt masszát ráterítjük a baconre, majd megkenjük a 2 evőkanál BBQ szósszal.

A BBQ szósz tetejére rászórjuk a reszelt sajtot, majd a fólia segítségével feltekerjük jó szorosan az egészet.

170 fokos sütőben, 45-50 perc alatt,  fóliával lefedve sütjük.

Ha megsült, levesszük a fóliát, majd a bacont megkenjük egy kevés BBQ szósszal, visszatesszük a sütőbe és KB 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük.

A sütőből kivéve hagyjuk, hogy hűljön, majd szeleteljük.

Burgonyapüré illik hozzá.

Tipp:

Érdemes egy olyan tepsibe tenni, amiben biztosan megőrzi a formáját sülés közben is és nem tud szétterülni. Én kenyérformát szoktam kibélelni sütőpapírral és abban sütöm.