Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges húsgombócleves recept

Zöldséges húsgombócleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Húsgombócokhoz:

    • 25 dkg darált pulykahús
    • 1 ek zsemlemorzsa
    • 2 ek rizs
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 fej hagyma lereszelve
    • 1 csipet só és bors

    Leveshez:

    • 2 sárgarépa felkarikázva
    • 1 petrezselyemgyökér karikákra vágva
    • 1 kis fej hagyma felcsíkozva
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 marék zöldbab
    • 0,5 zöldpaprika kis kockákra vágva
    • 1 csipet őrölt pirospaprika
    • 3 ek tejföl
    • só és bors
    • 1 nagyobb levél lestyán
    • kis csokor snidling
    • kevés olívaolaj

    Elkészítése:

    Húsgombóc készítése:

    A rizst előfőzöm, majd kihűtöm kéz melegre. A darált pulykahúst a zsemlemorzsával, a főtt rizzsel, a fűszerekkel, a reszelt hagymával és a tojásokkal összedolgozom, kisebb gombócokat formálok belőlük, és sütőpapírra sorjázom őket.

    Leves készítése:

    A megtisztított, felkarikázott répát és petrezselyem gyökeret, a csíkokra vágott hagymát és a szétnyomott fokhagymát kevés olívaolajon megpárolom, megsózom, és felöntöm annyi vízzel, amennyi levest szeretnék készíteni (jó bőségesen).

    Mikor felforrt, hozzáadom a zöldbabot, az apróra vágott snidlinget, a lestyánlevelet. Ezt rövid főzés után kiemelem a fazékból. A lébe beleteszem a húsgombócokat, és mikor újra felforrt, a gombócok feljönnek a leves tetejére. Ettől kezdve újabb 5 percig főzöm.

    A levesléből kiemelek 1 merőkanálnyit, külön tálban csomómentesre keverem a tejföllel, és visszaöntöm a levesbe.

    Tejföllel tálalom.

    A zöldséges húsgombócleves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 65 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá