Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos csirkeragu leves recept

Tárkonyos csirkeragu leves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 csirkemellfilé
    • 4 ek olívaolaj
    • 1 sárgarépa
    • 1 fehérrépa
    • pici gerezd karalábé
    • pici gerezd zeller
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 20 dkg borsó
    • 20 dkg gomba
    • fél citrom leve
    • 20 dkg gomba
    • friss vagy szárított tárkony ízlés szerint
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • bors
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 evőkanál étkezési keményítő
    • 3 liter víz

    Elkészítése:

    A megtiszított és felaprított hagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellfilét és fehéredésig pirítjuk.

    Ekkor hozzáadjuk a megtisztított, felprított zöldségeket, felöntjük a vízzel és kb 30 perc alatt készre főzzük.

    Amikor elkészült, a főzőtejszínben elkeverjük az étkezési keményítőt vagy lisztet, jól összekeverjük és behabarjuk vele a levest. Ízlés szerint adunk hozzá sót, borsot és tárkonyt.

    Összeforraljuk és már kész is. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk és citromlével meglocsoljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá