Tárkonyos csirkeragu leves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tárkonyos csirkeragu leves

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • pici gerezd karalábé
  • pici gerezd zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg borsó
  • 20 dkg gomba
  • fél citrom leve
  • 20 dkg gomba
  • friss vagy szárított tárkony ízlés szerint
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 3 liter víz

Elkészítése:

A megtiszított és felaprított hagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellfilét és fehéredésig pirítjuk.

Ekkor hozzáadjuk a megtisztított, felprított zöldségeket, felöntjük a vízzel és kb 30 perc alatt készre főzzük.

Amikor elkészült, a főzőtejszínben elkeverjük az étkezési keményítőt vagy lisztet, jól összekeverjük és behabarjuk vele a levest. Ízlés szerint adunk hozzá sót, borsot és tárkonyt.

Összeforraljuk és már kész is. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk és citromlével meglocsoljuk.