Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Jókai bableves kuktában recept

Jókai bableves kuktában
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg szárazbab
    • 0,5 kg füstölt nyúlja
    • 3 szál sárgarépa
    • 1-2 szál fehérrépa
    • 1 fej hagyma
    • pirospaprika
    • fokhagyma
    • babérlevél
    • 1 ek rizsliszt
    • kókuszzsír

    Elkészítése:

    A babot előző este beáztatjuk.

    Másnap megpucoljuk a zöldséget, és az áztatólétől leszűrt babbal együtt a kuktába tesszük.

    Hozzáadjuk a darabokra vágott füstölt húst is, pár gerezd fokhagymát, babérlevelet is és felöntjük annyi vízzel, hogy a kukta kb a háromnegyedéig legyen.

    Rátesszük a fedelét, lezárjuk, és feltesszük főni, ha elkezd sípolni takarék lángra levesszük.

    Kb 1 óra alatt fő meg, ekkor levesszük a tűzről, megvárjuk, hogy a teteje nyitható legyen, majd kevés kókuszzsíron a hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a rizslisztet a pirospaprikát és berántjuk a levest.

    Én nem szoktam előre sózni, mert nem mindig kiszámítható hogy a hús mennyire sós. Megkóstolom, ha szükséges sózom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá