Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Jókai csicseiborsóleves recept

Jókai csicseiborsóleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • fél kg csicseriborsó
    • fél kg füstölt oldalas
    • pirospaprika
    • bors
    • babérlevél
    • fokhagyma
    • erős Pista
    • 3 szál sárgarépa
    • 3 szál petrezselyem gyökér
    • 2 ek rizsliszt
    • kevés kókuszzsír vagy sertészsír
    • 1 fej vöröshagyma

    Elkészítése:

    A csicseriborsót előző este beáztatjuk, másnap kuktában a megtisztított zöldségekkel és a füstölt hússal, babérlevéllel, borssal, fokhagymával feltesszük főni.

    Én ekkor még nem szoktam sózni, mert a füstölt hús is sós! A sípoló jelzéstől számított 1 óra a főzési idő.

    Eközben a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, kevés zsiradékon megdinszteljük, hozzáadjuk a rizslisztet és a pirospaprikát.

    Amikor a leves elkészült, a kuktáról levesszük a fedőt és a vízzel csomómentesre kevert hagymás-pirospaprikás rántással besűrítjük a levest.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá