Jókai csicseiborsóleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Jókai csicseiborsóleves

Hozzávalók:

  • fél kg csicseriborsó
  • fél kg füstölt oldalas
  • pirospaprika
  • bors
  • babérlevél
  • fokhagyma
  • erős Pista
  • 3 szál sárgarépa
  • 3 szál petrezselyem gyökér
  • 2 ek rizsliszt
  • kevés kókuszzsír vagy sertészsír
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítése:

A csicseriborsót előző este beáztatjuk, másnap kuktában a megtisztított zöldségekkel és a füstölt hússal, babérlevéllel, borssal, fokhagymával feltesszük főni.

Én ekkor még nem szoktam sózni, mert a füstölt hús is sós! A sípoló jelzéstől számított 1 óra a főzési idő.

Eközben a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, kevés zsiradékon megdinszteljük, hozzáadjuk a rizslisztet és a pirospaprikát.

Amikor a leves elkészült, a kuktáról levesszük a fedőt és a vízzel csomómentesre kevert hagymás-pirospaprikás rántással besűrítjük a levest.