Hozzávalók:
Elkészítése:
A babot előző este beáztatjuk.
Másnap megpucoljuk a zöldséget, és az áztatólétől leszűrt babbal együtt a kuktába tesszük.
Hozzáadjuk a darabokra vágott füstölt húst is, pár gerezd fokhagymát, babérlevelet is és felöntjük annyi vízzel, hogy a kukta kb a háromnegyedéig legyen.
Rátesszük a fedelét, lezárjuk, és feltesszük főni, ha elkezd sípolni takarék lángra levesszük.
Kb 1 óra alatt fő meg, ekkor levesszük a tűzről, megvárjuk, hogy a teteje nyitható legyen, majd kevés kókuszzsíron a hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a rizslisztet a pirospaprikát és berántjuk a levest.
Én nem szoktam előre sózni, mert nem mindig kiszámítható hogy a hús mennyire sós. Megkóstolom, ha szükséges sózom.