Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Újházy tyúkleves recept

Újházy tyúkleves
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1.5 kg tyúk
    • 4 közepes sárgarépa
    • 4 közepes fehérrépa
    • 1 közepes zeller
    • 1 közepes karalábé
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 100 g kelkáposzta
    • 1 közepes zöldpaprika
    • 1 közepes paradicsom
    • bors ízlés szerint
    • 2 csipet sáfrányos szeklice
    • só ízlés szerint
    • 10 dkg csiperkegomba
    • 10 dkg fehér spárga
    • 10 dkg karfiol
    • 20 dkg zöldborsó
    • 1 csokor petrezselyem
    • 50 g cérnametélt
    • 5 l víz

    Elkészítése:

    A tyúkot megmossuk, és annyi hideg vízzel tesszük fel, amennyi jócskán ellepi, fedő nélkül felforraljuk.

    Közben megtisztítjuk a leveshez való zöldségeket (a zöldségeket nagyobb hasábokra vágjuk).

    A leveszöldségeket hozzáadjuk, és takarék lángon, fedő nélkül addig főzzük, amíg a tyúk puha nem lesz.

    Egy kisebb edénybe tesszük a felszeletelt gombát, spárgát, és a zöldborsóval együtt 1-2 merőkanál húslevet szűrünk rá, és fedő alatt megpároljuk.

    A megfőtt tyúkot kiemeljük a levesből, a nagyobb csontokat és a bőrét eltávolítjuk, forró levest merünk rá, és melegen tartjuk.

    A levesben főtt zöldségeket deszkára emeljük, vékony hasábokra vágjuk, a külön lábasban párolt zöldségekhez adjuk. (A kelkáposztát, hagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot kidobjuk. A leves tetejéről leszedjük a zsírt.)

    Külön edényben, egy kevés húslevesben kifőzzük a cérnametéltet.

    Egy mély levesestálat forró vízzel kiöblítünk, azaz előmelegítjük, beletesszük a húsdarabokat, a tésztát, a zöldségeket, és rámerjük a forró húslevest. A petrezselymet finomra vágjuk, a leves tetejére hintjük, és azonnal tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá