Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Radóci csorba recept

Radóci csorba
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirke vagy pulykamell
    • 2 szál nagyobb répa
    • 2 szál gyökér
    • 1 kisebb zellergumó
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3-4 gerezd fokhagyma zúzva
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 dl tejföl
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • só, bors, chilipaprika
    • 1 citrom leve
    • olaj

    Elkészítése:

    A megtisztított répát, zellert és zöldséget nagy lyukú reszelőn lereszeljük és kevés olajon megdinszteljük.

    A megtiszított és apróra vágott vöröshagymát kevés olajon félig megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát és kb 1-2 percig együtt pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a kockázott húst és fehéredésig pirítjuk.

    Felöntjük a levest kb 1,5-2 l vízzel, hozzáadjuk a dinsztelt zöldségeket, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd készre főzzük.

    A tejfölt simára keverjük a tojássárgákkal és kevés leveslével, majd a habarát folyamatos keverés mellett a leveshez adjuk és összeforraljuk.

    Petrezselymet adunk hozzá és citromlevet, chilit ízlés szerint.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá