Radóci csorba

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirke vagy pulykamell
  • 2 szál nagyobb répa
  • 2 szál gyökér
  • 1 kisebb zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma zúzva
  • 2 tojássárgája
  • 3 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só, bors, chilipaprika
  • 1 citrom leve
  • olaj

Elkészítése:

A megtisztított répát, zellert és zöldséget nagy lyukú reszelőn lereszeljük és kevés olajon megdinszteljük.

A megtiszított és apróra vágott vöröshagymát kevés olajon félig megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát és kb 1-2 percig együtt pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a kockázott húst és fehéredésig pirítjuk.

Felöntjük a levest kb 1,5-2 l vízzel, hozzáadjuk a dinsztelt zöldségeket, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd készre főzzük.

A tejfölt simára keverjük a tojássárgákkal és kevés leveslével, majd a habarát folyamatos keverés mellett a leveshez adjuk és összeforraljuk.

Petrezselymet adunk hozzá és citromlevet, chilit ízlés szerint.