Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csontleves recept

Csontleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg húsos karajcsont vagy orja
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál petrezselyemgyökér
    • fél zellergumó
    • fél fej karalábé
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 2 szál zellerlevél
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 tv paprika
    • 1 db koktélparadicsom
    • só, bors
    • 5 szem szemes bors
    • 1 dkg cérnametélt

    Elkészítése:

    Egy nagyobb fazékba belerakjuk a orját és feltesszük főni hideg vízben. Ha felforrt és feladja a habját, akkor azt szűrőkanállal leszedjük.

    A megtisztított zöldségeket hasábokra vágjuk a hagymákat egészben egészben hagyjuk, majd a leveshez adjuk és lassú tűzön fözzük puhára. Közben ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemzölddel.

    Ha megfőtt az orja, akkor leszűrjük a levet és a tésztával befőzzük.

    Tálalásnál külön kínáljuk a húst és a zöldségeket. Mindenki azt szed hozzá, amit szeretne.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá