Csontleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg húsos karajcsont vagy orja
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • fél zellergumó
  • fél fej karalábé
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 szál zellerlevél
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tv paprika
  • 1 db koktélparadicsom
  • só, bors
  • 5 szem szemes bors
  • 1 dkg cérnametélt

Elkészítése:

Egy nagyobb fazékba belerakjuk a orját és feltesszük főni hideg vízben. Ha felforrt és feladja a habját, akkor azt szűrőkanállal leszedjük.

A megtisztított zöldségeket hasábokra vágjuk a hagymákat egészben egészben hagyjuk, majd a leveshez adjuk és lassú tűzön fözzük puhára. Közben ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemzölddel.

Ha megfőtt az orja, akkor leszűrjük a levet és a tésztával befőzzük.

Tálalásnál külön kínáljuk a húst és a zöldségeket. Mindenki azt szed hozzá, amit szeretne.