Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ünnepi csontleves recept

Ünnepi csontleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
270 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 nagyobb darab húsos csont (kb 80 dkg)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 szál sárgarépa
    • 1 tk szárított petrezselyemzöld
    • 1/4 zeller gumó
    • 1/4 karalábé
    • 1 tv paprika
    • 2 erőleves kocka
    • ételízesítő, só, egész bors
    • 200 g boglyas cérna száraztészta

    Elkészítése:

    A húsos csontot előző este lesózom.

    A zöldségeket megtisztítom és ízlés szerint darabolom. A sárgarépát negyedelem, a zellert és karalábét kisebb kockákra vágom, a paprikát és vöröshagymát, csak megtisztítom.

    Egy nagyobb fazékba beleteszem a lesózott csontot, majd pedig felengedem hideg vízzel. Annyi vizet engedek rá, hogy ellepje és felteszem főni. Amikor kezd habosodni, akkor lehabozom a tetejét, hozzáadom az előkészített zöldségeket, a leveskockát, a szárított petrezselymet, 1 tk ételízesítőt és kb 8 b egész borsot.

    A tűzhelyet takarékra állítom és csendben 4 órát hagyom lassú tűzön főni. Ekkor megkóstolom, ha szükséges még egy kis sóval ízesítem.

    Közben kifőzöm a tésztát, majd leszűröm.

    Tálaláskor mindenki magának szed tésztát. Én nem keverem a csontleveshez, mert szétfő a forró levesben.

    Bármilyen levesbetéttel készíthető, daragaluska, cérnametélt, reszelt tészta, ki mivel szereti!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá