Hozzávalók:
Elkészítése:
A húsos csontot előző este lesózom.
A zöldségeket megtisztítom és ízlés szerint darabolom. A sárgarépát negyedelem, a zellert és karalábét kisebb kockákra vágom, a paprikát és vöröshagymát, csak megtisztítom.
Egy nagyobb fazékba beleteszem a lesózott csontot, majd pedig felengedem hideg vízzel. Annyi vizet engedek rá, hogy ellepje és felteszem főni. Amikor kezd habosodni, akkor lehabozom a tetejét, hozzáadom az előkészített zöldségeket, a leveskockát, a szárított petrezselymet, 1 tk ételízesítőt és kb 8 b egész borsot.
A tűzhelyet takarékra állítom és csendben 4 órát hagyom lassú tűzön főni. Ekkor megkóstolom, ha szükséges még egy kis sóval ízesítem.
Közben kifőzöm a tésztát, majd leszűröm.
Tálaláskor mindenki magának szed tésztát. Én nem keverem a csontleveshez, mert szétfő a forró levesben.
Bármilyen levesbetéttel készíthető, daragaluska, cérnametélt, reszelt tészta, ki mivel szereti!