Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ünnepi keksz recept

Ünnepi keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 17 dkg puha vaj
    • 22 dkg porcukor
    • 35 dkg sima liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kiskanál sütőpor
    • 1 kiskanál só
    • 8 dkg darált dió
    • 3 cl rum
    • 8 dkg szemes mák
    • 1 narancs reszelt héja
    • 1 evőkanál narancsos kakaópor
    • 15 dkg apróra vágott aszalt sárgabarack
    • 10 dkg olvasztott étcsoki
    • 5 dkg vaj

    Elkészítése:

    A vajat habosra keverjük a cukorral. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, jól kikeverjük, beleforgatjuk a liszttel elkevert sütőport, sót, majd összekeverve kicsit lágy tésztát kapunk. Szép sima tésztát gyúrunk, ha nagyon lágy lenne akkor adjunk hozzá lisztet.

    A tésztát osszuk négyfelé. Az első adagot szórjuk meg narancsos kakaóporral, majd jól dolgozzuk össze. A második adag tésztára szórjuk rá az aszalt sárgabarackot, majd ezt is gyúrjuk össze. A harmadik tésztára szórjuk rá a mákot és reszelt narancshéjat.
    A negyedik tésztát szórjuk meg a darált dióval és locsoljuk meg a rummal.

    Az így elkészített ízesített tésztákat csomagoljuk be folpackba, majd rakjuk a hűtőbe 2 órára.

    Lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk, majd szaggatjuk. Tepsiben egymástól kicsit távolabb kell tenni, mert valamennyit nő sütés közben. 170 C-on 15 -20 perc alatt megsütjük.

    Ha az aszalt barackos kekszünk kihűlt, mártsuk meg csokimázban.

    Tipp:

    Ebből a tészta mennyiségből kb 70 db keksz lesz. Én mindig dupla adagot készítek, és ezt a mennyiséget osztom el négyfelé. Bármilyen fűszerrel lehet ízesiteni: gyömbér, ánizs, narancs, süthető csoki, stb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá