Hal-csorba recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Hozzávalók az alapléhez:
- 1 db balatoni ponty egészben ( kb 1,5 kg)
- fél citrom
- 2 db babérlevél
- zöld fűszerek: tárkony, kapor, lestyán, petrezselyemzöld
- 1 tk tartósítószer mentes ételízesítő
- 1 nagy fej hagyma
- só, szemes fekete bors
A leveshez:
- 2 db sárgarépa
- 1 szál petrezselyem
- 1 kis fej hagyma
- 10 dkg zöldbab (nálam Juliskabab)
- 10 dkg zöld borsó
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek teljes kiőrlésű búza liszt
- 1 dl házi paradicsom sűrítmény
- 2-3 szál kapor és lestyán
- 1 tk Bors Magic (korpacibere helyett, ha nincs akkor egy jó marék savanyú káposzta)
- őrölt bors
Elkészítése:
Az alaplé készítése :
A halat hideg vízben feltesszük egészben főni, hozzáadjuk a megmosott citrom karikákat, babérlevelet, csokorba kötött zöld fűszernövényeket, a hagymát, a borsot és az ételízesítőt.
Forrástól számítva kb.15-20 percet főztem, közepes hőfokon. Lezártam a lángot.( Nagy adag volt, még két alkalommal készítek belőle levest).
Leves készítése:
A felaprított sárgarépát, petrezselymet, az apróra vágott hagymát az olajon egy csipet sóval megdinszteljük, majd ráhintjük a lisztet, összekavarjuk és felengedjük 2-3 dl hideg vízzel.
Hozzá adjuk a paradicsom sűrítményt, a hal alaplevet, kb fél liternyi mennyiséget, hozzáadjuk a felaprított lestyánt és a kaprot.
Kis lángon főzzük belerakjuk a zöldbabot és a borsót. Egy kis őrölt borssal ízesítjük, majd beletesszük a Bors magicet. Ha szükség utána ízesítünk.
Felszeleteljük a halat és beletesszük a forró levesbe. Máris kínáljuk.
Lehet mellé tejfölt kínálni.
Tipp:
Ez a remek leves saját ötlet alapján készült. Csorbákat (savanykás leves) kedvelő ember vagyok, számtalan változatban készítettem már.
Gondoltam miért is ne lehetne halból is elkészíteni? :-) Nem okozott csalódást, jó étvágyat kívánok! Csak ajánlani tudom, annyira finom!:-). remek karácsonyi fogás is lehet. Cukorbetegek étrendjébe is ajánlani tudom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »