Hal-csorba
Hozzávalók 4 fő részére
Hozzávalók:
Hozzávalók az alapléhez:
- 1 db balatoni ponty egészben ( kb 1,5 kg)
- fél citrom
- 2 db babérlevél
- zöld fűszerek: tárkony, kapor, lestyán, petrezselyemzöld
- 1 tk tartósítószer mentes ételízesítő
- 1 nagy fej hagyma
- só, szemes fekete bors
A leveshez:
- 2 db sárgarépa
- 1 szál petrezselyem
- 1 kis fej hagyma
- 10 dkg zöldbab (nálam Juliskabab)
- 10 dkg zöld borsó
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek teljes kiőrlésű búza liszt
- 1 dl házi paradicsom sűrítmény
- 2-3 szál kapor és lestyán
- 1 tk Bors Magic (korpacibere helyett, ha nincs akkor egy jó marék savanyú káposzta)
- őrölt bors