Hal-csorba

Hozzávalók 4 fő részére

Hozzávalók:

Hozzávalók az alapléhez:

  • 1 db balatoni ponty egészben ( kb 1,5 kg)
  • fél citrom
  • 2 db babérlevél
  • zöld fűszerek: tárkony, kapor, lestyán, petrezselyemzöld
  • 1 tk tartósítószer mentes ételízesítő
  • 1 nagy fej hagyma
  • só, szemes fekete bors

A leveshez:

  • 2 db sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem
  • 1 kis fej hagyma
  • 10 dkg zöldbab (nálam Juliskabab)
  • 10 dkg zöld borsó
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek teljes kiőrlésű búza liszt
  • 1 dl házi paradicsom sűrítmény
  • 2-3 szál kapor és lestyán
  • 1 tk Bors Magic (korpacibere helyett, ha nincs akkor egy jó marék savanyú káposzta)
  • őrölt bors