Hozzávalók:
Hozzávalók az alapléhez:
A leveshez:
Elkészítése:
Az alaplé készítése :
A halat hideg vízben feltesszük egészben főni, hozzáadjuk a megmosott citrom karikákat, babérlevelet, csokorba kötött zöld fűszernövényeket, a hagymát, a borsot és az ételízesítőt.
Forrástól számítva kb.15-20 percet főztem, közepes hőfokon. Lezártam a lángot.( Nagy adag volt, még két alkalommal készítek belőle levest).
Leves készítése:
A felaprított sárgarépát, petrezselymet, az apróra vágott hagymát az olajon egy csipet sóval megdinszteljük, majd ráhintjük a lisztet, összekavarjuk és felengedjük 2-3 dl hideg vízzel.
Hozzá adjuk a paradicsom sűrítményt, a hal alaplevet, kb fél liternyi mennyiséget, hozzáadjuk a felaprított lestyánt és a kaprot.
Kis lángon főzzük belerakjuk a zöldbabot és a borsót. Egy kis őrölt borssal ízesítjük, majd beletesszük a Bors magicet. Ha szükség utána ízesítünk.
Felszeleteljük a halat és beletesszük a forró levesbe. Máris kínáljuk.
Lehet mellé tejfölt kínálni.
Ez a remek leves saját ötlet alapján készült. Csorbákat (savanykás leves) kedvelő ember vagyok, számtalan változatban készítettem már.
Gondoltam miért is ne lehetne halból is elkészíteni? :-) Nem okozott csalódást, jó étvágyat kívánok! Csak ajánlani tudom, annyira finom!:-). remek karácsonyi fogás is lehet. Cukorbetegek étrendjébe is ajánlani tudom.