Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csorba másképpen recept

Csorba másképpen
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg darált sertéscomb
    • 2 sárgarépa
    • 1 petrezselyemgyökér
    • 1 szelet zellergyökér
    • 20-25 db kelbimbó
    • egy jó marék savanyú káposzta
    • egy paradicsom
    • 2 szelet paprika
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • só, bors, őrölt kömény
    • 4-5 szelet szárított vargánya
    • zöldfűszerek: lestyán, borsikafű, petrezselyemzöld
    • egy evőkanál tejföl + a tálaláshoz
    • 1 dl zsírszegény tejszín
    • egy evőkanál olaj
    • egy evőkanál rozsliszt
    • egy evőkanál házi ételízesítő

    Elkészítése:

    Megpucoljuk a zöldségeket, feldaraboljuk.

    Egy evőkanál olajon a sárgarépát, a petrezselymet, a kelbimbót, és a zellert egy kicsit megdinszteljük ( 1-2 perc), majd rászórjuk a rozslisztet. Néhányat kavarunk rajta és felengedjük hideg vízzel. Ízesítjük sóval, ételízesítővel, borssal, vargányával, őrölt köménnyel, zöldfűszerekkel ízlés szerint.

    Felvágjuk a savanyú káposztát és belerakjuk, valamint teszünk bele egy egész hagymát, félbevágott paradicsomot és paprikát. Alacsony lángon elkezdjük főzni.

    A darált sertéshúshoz adunk két csipetnyi őrölt köményt, egy csipetnyi szárított zöld csombort, sót, borsot és összegyúrjuk.

    Apró kis gombócokat formázunk vizes kézzel és hozzáadjuk a levesünkhöz, majd készre főzzük.

    Egy evőkanál tejfölt, a tejszínnel csomómentesre keverjük, majd hozzáadunk két merőkanál levest a hőkiegyenlítés miatt, majd folyamatos kavarás közben beleöntjük a levesbe, amikor felforr, elzárjuk a lángot.

    Forrón tálaljuk, tálaláskor adunk hozzá egy teáskanálnyi tejfölt.

    Jó étvágyat!

    Tipp:

    Ízlés szerint variálhatóak a zöldségek és a zöldfűszerek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá