Hozzávalók:
Elkészítése:
Megpucoljuk a zöldségeket, feldaraboljuk.
Egy evőkanál olajon a sárgarépát, a petrezselymet, a kelbimbót, és a zellert egy kicsit megdinszteljük ( 1-2 perc), majd rászórjuk a rozslisztet. Néhányat kavarunk rajta és felengedjük hideg vízzel. Ízesítjük sóval, ételízesítővel, borssal, vargányával, őrölt köménnyel, zöldfűszerekkel ízlés szerint.
Felvágjuk a savanyú káposztát és belerakjuk, valamint teszünk bele egy egész hagymát, félbevágott paradicsomot és paprikát. Alacsony lángon elkezdjük főzni.
A darált sertéshúshoz adunk két csipetnyi őrölt köményt, egy csipetnyi szárított zöld csombort, sót, borsot és összegyúrjuk.
Apró kis gombócokat formázunk vizes kézzel és hozzáadjuk a levesünkhöz, majd készre főzzük.
Egy evőkanál tejfölt, a tejszínnel csomómentesre keverjük, majd hozzáadunk két merőkanál levest a hőkiegyenlítés miatt, majd folyamatos kavarás közben beleöntjük a levesbe, amikor felforr, elzárjuk a lángot.
Forrón tálaljuk, tálaláskor adunk hozzá egy teáskanálnyi tejfölt.
Jó étvágyat!
Ízlés szerint variálhatóak a zöldségek és a zöldfűszerek.