Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csicseriborsó leves húsgombóccal recept

Csicseriborsó leves húsgombóccal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Húsgombóchoz:

    • 50 dkg darált sertéscomb
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1/2 citrom leve
    • 1 mk őrölt gyömbér
    • 1 mk kurkuma
    • 1 mk só
    • 1 mk őrölt koriander
    • őrölt színes bors (ízlés szerint)
    • 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld

    Leveshez:

    • 1 ek olívaolaj
    • 5 dkg vaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 ek sűrített paradicsom
    • 1 paprika
    • 1-2 szál zellerzöld
    • 5-6 szál petrezselyemzöld
    • 1 szál lestyán
    • 1-2 szárított chilipaprika apróra vágva
    • 1 mk őrölt koriander
    • 1 mk kurkuma
    • 1 tk pirospaprika
    • 2 tk ételízesítő
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt bors (ízlés szerint)
    • 1/2 citrom leve
    • 1 konzerv csicseriborsó
    • 1 l víz

    Elkészítése:

    A darált húst tegyük bele egy tálba, majd facsarjuk rá a citromlevet, adjuk hozzá a fűszereket, a zúzott fokhagymát, és az apróra vágott petrezselyemzöldet majd gyúrjuk össze a masszát.

    Ezután nedves kézzel formázzunk diónyi gombócokat, majd tegyük félre felhasználásig.

    Az olívaolajat és a vajat hevítsük fel, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és a vékonyra szeletelt paprikát, majd pároljuk pár perc alatt üvegesre.

    Ezután adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, szórjuk meg a fűszerekkel, majd keverjük alaposan össze és öntsük fel a vízzel.

    Ezután tegyük bele az előzőleg cérnával összekötött zöldfűszereket, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt, és főzzük kb 30 percig (érdemes a zöldfűszereket összekötni, mert akkor egyben kitudjuk majd venni a levesből).

    Vegyük le a tűzről, szedjük ki a zöldfűszereket, botmixerrel pépesítsük, majd tegyük bele az előzőleg elkészített húsgombócokat és szép lassan addig főzzük, még megfőnek.

    Ezután adjuk hozzá a lecsepegtetett csicseriborsót, facsarjuk hozzá a citromlevet, ha szükséges még ízesítsünk utána, majd főzzük még pár percig (csakis pár percig főzzük, nehogy a csicseriborsó szétfőjön).

    Tálalás előtt szedjük a levest tányérba, majd ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá