Csicseriborsó leves húsgombóccal

Hozzávalók 3 fő részére

Hozzávalók:
Húsgombóchoz:

  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 citrom leve
  • 1 mk őrölt gyömbér
  • 1 mk kurkuma
  • 1 mk só
  • 1 mk őrölt koriander
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld

Leveshez:

  • 1 ek olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 1 paprika
  • 1-2 szál zellerzöld
  • 5-6 szál petrezselyemzöld
  • 1 szál lestyán
  • 1-2 szárított chilipaprika apróra vágva
  • 1 mk őrölt koriander
  • 1 mk kurkuma
  • 1 tk pirospaprika
  • 2 tk ételízesítő
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • 1/2 citrom leve
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 1 l víz