Csicseriborsó leves húsgombóccal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csicseriborsó leves húsgombóccal

Hozzávalók:
Húsgombóchoz:

  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 citrom leve
  • 1 mk őrölt gyömbér
  • 1 mk kurkuma
  • 1 mk só
  • 1 mk őrölt koriander
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld

Leveshez:

  • 1 ek olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 1 paprika
  • 1-2 szál zellerzöld
  • 5-6 szál petrezselyemzöld
  • 1 szál lestyán
  • 1-2 szárított chilipaprika apróra vágva
  • 1 mk őrölt koriander
  • 1 mk kurkuma
  • 1 tk pirospaprika
  • 2 tk ételízesítő
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • 1/2 citrom leve
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 1 l víz

Elkészítése:

A darált húst tegyük bele egy tálba, majd facsarjuk rá a citromlevet, adjuk hozzá a fűszereket, a zúzott fokhagymát, és az apróra vágott petrezselyemzöldet majd gyúrjuk össze a masszát.

Ezután nedves kézzel formázzunk diónyi gombócokat, majd tegyük félre felhasználásig.

Az olívaolajat és a vajat hevítsük fel, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és a vékonyra szeletelt paprikát, majd pároljuk pár perc alatt üvegesre.

Ezután adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, szórjuk meg a fűszerekkel, majd keverjük alaposan össze és öntsük fel a vízzel.

Ezután tegyük bele az előzőleg cérnával összekötött zöldfűszereket, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt, és főzzük kb 30 percig (érdemes a zöldfűszereket összekötni, mert akkor egyben kitudjuk majd venni a levesből).

Vegyük le a tűzről, szedjük ki a zöldfűszereket, botmixerrel pépesítsük, majd tegyük bele az előzőleg elkészített húsgombócokat és szép lassan addig főzzük, még megfőnek.

Ezután adjuk hozzá a lecsepegtetett csicseriborsót, facsarjuk hozzá a citromlevet, ha szükséges még ízesítsünk utána, majd főzzük még pár percig (csakis pár percig főzzük, nehogy a csicseriborsó szétfőjön).

Tálalás előtt szedjük a levest tányérba, majd ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel és úgy kínáljuk.