Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Babgulyás oldalassal recept

Babgulyás oldalassal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg oldalas
    • 50 dkg gyenge bab
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 2 babérlevél
    • 1 ek paprikakrém
    • köménymag ízlés szerint
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál petrezselyem
    • 1 kisebb csokor petrezselyem zöldje
    • 4 szál fokhagymaszár
    • 1 szép zellerlevél
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 tk pirospaprika
    • 1 ek zsír vagy étolaj

    Elkészítése:

    A babot kevés sóval egy 3 literes fazékban, vízben megfőzzük.

    Az oldalast bordák mellet feldaraboljuk, majd ketté vágjuk.

    A zöldségféléket megpucoljuk, feldaraboljuk. A vöröshagymát, fokhagymát finomra vágjuk. A petrezselyem zöldet, zeller levelet, fokhagymaszárat megmossuk, majd egy cérnával összekötjük.

    Egy csapott evőkanál zsírt vagy étolajat felhevítünk, rádobjuk a hagymákat, megdinszteljük. A tűzről félrehúzva megszórjuk pirospaprikával, majd egy pohár vízzel felengedjük.

    Beletesszük a húst, majd a fűszereket és a paprikakrémet. Félig megfőzzük, hozzáadjuk a zöldségeket és fedő alatt készre főzzük. Ha kész megfőtt babot a levével együtt hozzáöntjük, majd összeforraljuk.

    Ízlés szerint csipetkét vagy galuskát fűzhetünk bele.

    A babgulyás oldalassal kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 98 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 6 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá