Hozzávalók:
Elkészítése:
A babot kevés sóval egy 3 literes fazékban, vízben megfőzzük.
Az oldalast bordák mellet feldaraboljuk, majd ketté vágjuk.
A zöldségféléket megpucoljuk, feldaraboljuk. A vöröshagymát, fokhagymát finomra vágjuk. A petrezselyem zöldet, zeller levelet, fokhagymaszárat megmossuk, majd egy cérnával összekötjük.
Egy csapott evőkanál zsírt vagy étolajat felhevítünk, rádobjuk a hagymákat, megdinszteljük. A tűzről félrehúzva megszórjuk pirospaprikával, majd egy pohár vízzel felengedjük.
Beletesszük a húst, majd a fűszereket és a paprikakrémet. Félig megfőzzük, hozzáadjuk a zöldségeket és fedő alatt készre főzzük. Ha kész megfőtt babot a levével együtt hozzáöntjük, majd összeforraljuk.
Ízlés szerint csipetkét vagy galuskát fűzhetünk bele.