Babgulyás oldalassal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg oldalas
  • 50 dkg gyenge bab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 2 babérlevél
  • 1 ek paprikakrém
  • köménymag ízlés szerint
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem
  • 1 kisebb csokor petrezselyem zöldje
  • 4 szál fokhagymaszár
  • 1 szép zellerlevél
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 ek zsír vagy étolaj

Elkészítése:

A babot kevés sóval egy 3 literes fazékban, vízben megfőzzük.

Az oldalast bordák mellet feldaraboljuk, majd ketté vágjuk.

A zöldségféléket megpucoljuk, feldaraboljuk. A vöröshagymát, fokhagymát finomra vágjuk. A petrezselyem zöldet, zeller levelet, fokhagymaszárat megmossuk, majd egy cérnával összekötjük.

Egy csapott evőkanál zsírt vagy étolajat felhevítünk, rádobjuk a hagymákat, megdinszteljük. A tűzről félrehúzva megszórjuk pirospaprikával, majd egy pohár vízzel felengedjük.

Beletesszük a húst, majd a fűszereket és a paprikakrémet. Félig megfőzzük, hozzáadjuk a zöldségeket és fedő alatt készre főzzük. Ha kész megfőtt babot a levével együtt hozzáöntjük, majd összeforraljuk.

Ízlés szerint csipetkét vagy galuskát fűzhetünk bele.