Indiai cukkini subji (szabdzsi) recept
Hozzávalók:
- 2 közepes cukkini kockákra vágva (kb 1,5 csésze)
- 1 db 3 cm-es gyömbér apróra vágva
- 2 kis chili vagy chili por
- 2 ek kókuszolaj vagy ghí
- 1/2 tk római kömény
- 1/4 tk asafoetida (apróra vágott hagymával helyettesítheted)
- 1/4 tk kurkuma
- 1/2 tk koriander
- 1/2 tk garam masala
- 1/4 tk só
- citromlé
- koriander levél
Elkészítése:
A cukkinit mosd meg és vágd fel kockákra.
Egy serpenyőben melegítsd fel a kókuszolajat és tedd bele a római köményt, hogy piruljon majd tedd hozzá a gyömbért, a chilit, asafoetidát vagy hagymát és párold fél percig vagy amíg a hagyma megfő.
Tedd az edénybe a cukkinit, kurkumát, koriandert, garam masalát és a sót, majd keverd össze és lassú tűzön főzd félig lefedve amíg a cukkini megpuhul.
A cukkini általában sok vizet ereszt, ezért nem kell hozzá víz. Ha esetleg szükséges, akkor is csak picit tegyél hozzá, hogy ne égjen le az alja.
A végén egy csipet citromlevet adhatsz hozzá és koriander leveleket.
Rizzsel, kuszkusszal, polentával, quinoával vagy chapati kenyérrel tálalhatod.
Tipp:
A cukkini szuper zöldség, nagy a víztartalma, könnyen emészthető és gyorsan elkészíthető. A cukkini hatásairól egy korábbi bejegyzésben már írtam, itt olvashatod.
Ez a recept most csak cukkinit tartalmaz és nagyon gyorsan elkészíthető. A receptet könnyen variálhatod – adhatsz hozzá tejszínt, kókusztejet vagy éppen paradicsomot.