Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Indiai cukkini subji (szabdzsi) recept

Indiai cukkini subji (szabdzsi)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 közepes cukkini kockákra vágva (kb 1,5 csésze)
    • 1 db 3 cm-es gyömbér apróra vágva
    • 2 kis chili vagy chili por
    • 2 ek kókuszolaj vagy ghí
    • 1/2 tk római kömény
    • 1/4 tk asafoetida (apróra vágott hagymával helyettesítheted)
    • 1/4 tk kurkuma
    • 1/2 tk koriander
    • 1/2 tk garam masala
    • 1/4 tk só
    • citromlé
    • koriander levél

    Elkészítése:

    A cukkinit mosd meg és vágd fel kockákra.

    Egy serpenyőben melegítsd fel a kókuszolajat és tedd bele a római köményt, hogy piruljon majd tedd hozzá a gyömbért, a chilit, asafoetidát vagy hagymát és párold fél percig vagy amíg a hagyma megfő.

    Tedd az edénybe a cukkinit, kurkumát, koriandert, garam masalát és a sót, majd keverd össze és lassú tűzön főzd félig lefedve amíg a cukkini megpuhul.

    A cukkini általában sok vizet ereszt, ezért nem kell hozzá víz. Ha esetleg szükséges, akkor is csak picit tegyél hozzá, hogy ne égjen le az alja.

    A végén egy csipet citromlevet adhatsz hozzá és koriander leveleket.

    Rizzsel, kuszkusszal, polentával, quinoával vagy chapati kenyérrel tálalhatod.

    Tipp:

    A cukkini szuper zöldség, nagy a víztartalma, könnyen emészthető és gyorsan elkészíthető. A cukkini hatásairól egy korábbi bejegyzésben már írtam, itt olvashatod.

    Ez a recept most csak cukkinit tartalmaz és nagyon gyorsan elkészíthető. A receptet könnyen variálhatod – adhatsz hozzá tejszínt, kókusztejet vagy éppen paradicsomot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá