Húsmentes bolognai ragu recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Soffritto:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 nagyobb szál angolzeller
- kevés olívaolaj
Ragu:
- az elkészült sofritto
- 10-15 dkg vöröslencse
- 15 dkg paradicsompüré
- 1 nagy paradicsom
- 1-1 tk szárított bazsalikom, oregáno, kakukkfű
- só, bors, cukor ízlés szerint
- víz
továbbá:
- főtt tészta
- parmezán
Elkészítése:
A vöröslencsét folyóvízzel átöblítjük és 2 órán át vízben áztatjuk.
A soffrittóhoz a zöldségeket megpucoljuk és egy késes aprítóval finomra aprítjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, hozzáadjuk a zöldségeket, majd addig pirítjuk, főzzük amíg egynemű szószt nem kapunk.
Ezután hozzáöntjük a paradicsompürét, a leszűrt lencsét, a felaprított paradicsomot, kb 2 dl vizet, majd ízesítjük és lefedve addig főzzük, amíg a lencse megpuhul. Közben pótoljuk az elpárolgott vizet.
A ragut al dente-ra főzött tésztával, parmezánnal megszórva, bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.