Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsmentes bolognai ragu recept

Húsmentes bolognai ragu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Soffritto:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 nagyobb szál angolzeller
    • kevés olívaolaj

    Ragu:

    • az elkészült sofritto
    • 10-15 dkg vöröslencse
    • 15 dkg paradicsompüré
    • 1 nagy paradicsom
    • 1-1 tk szárított bazsalikom, oregáno, kakukkfű
    • só, bors, cukor ízlés szerint
    • víz

    továbbá:

    • főtt tészta
    • parmezán

    Elkészítése:

    A vöröslencsét folyóvízzel átöblítjük és 2 órán át vízben áztatjuk.

    A soffrittóhoz a zöldségeket megpucoljuk és egy késes aprítóval finomra aprítjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, hozzáadjuk a zöldségeket, majd addig pirítjuk, főzzük amíg egynemű szószt nem kapunk.

    Ezután hozzáöntjük a paradicsompürét, a leszűrt lencsét, a felaprított paradicsomot, kb 2 dl vizet, majd ízesítjük és lefedve addig főzzük, amíg a lencse megpuhul. Közben pótoljuk az elpárolgott vizet.

    A ragut al dente-ra főzött tésztával, parmezánnal megszórva, bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá