Húsmentes bolognai ragu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Soffritto:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 nagyobb szál angolzeller
  • kevés olívaolaj

Ragu:

  • az elkészült sofritto
  • 10-15 dkg vöröslencse
  • 15 dkg paradicsompüré
  • 1 nagy paradicsom
  • 1-1 tk szárított bazsalikom, oregáno, kakukkfű
  • só, bors, cukor ízlés szerint
  • víz

továbbá:

  • főtt tészta
  • parmezán

Elkészítése:

A vöröslencsét folyóvízzel átöblítjük és 2 órán át vízben áztatjuk.

A soffrittóhoz a zöldségeket megpucoljuk és egy késes aprítóval finomra aprítjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, hozzáadjuk a zöldségeket, majd addig pirítjuk, főzzük amíg egynemű szószt nem kapunk.

Ezután hozzáöntjük a paradicsompürét, a leszűrt lencsét, a felaprított paradicsomot, kb 2 dl vizet, majd ízesítjük és lefedve addig főzzük, amíg a lencse megpuhul. Közben pótoljuk az elpárolgott vizet.

A ragut al dente-ra főzött tésztával, parmezánnal megszórva, bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.