Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ropogós afrikai harcsa recept

Ropogós afrikai harcsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg afrikai harcsafilé
    • 1 ek vaj
    • só, frissen őrölt feketebors
    • kevés liszt
    • fokhagymapor

    Édeskömény mártás:

    • 2 édeskömény
    • 25 g vaj
    • 1 fej salotta hagyma
    • 200 ml fehérbor
    • 100 ml főzőtejszín
    • só, bors

    Spenótgombóc:

    • 1 kg friss bébispenót
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 8 ek zsemlemorzsa
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só, bors
    • 4 ek olívaolaj
    • víz a főzéshez

    Elkészítése:

    A tisztított harcsafilét egyforma darabokra vágjuk.

    A liszthez keverjük a fokhagymaport és a borsot, majd megforgatjuk benne a halszeleteket.

    Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat és ropogósra sütjük benne a hal mindkét oldalát.

    Az édesköményt apróra vágjuk. Vajon, megsózva üvegesre pároljuk, a szintén felaprózott salotta hagymával, majd a fehérborral puhára főzzük. Turmixoljuk, majd tejszínt hozzáadva összemelegítjük.

    Az édeskömény zöldjét apróra vágjuk és a tányérra tálalt ételt megszórjuk vele.

    A friss spenótot az olajon megpároljuk az apróra vágott fokhagymával, borssal, majd hagyjuk kihűlni.

    A kihűlt spenóthoz adjuk a tojást, zsemlemorzsát, sót és gombócokat formázunk belőle.

    Forrásban lévő sós vízben kifőzzük, majd forrón tálaljuk a hal és a mártás mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá