Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Harcsa szelet őszi színekben recept

Harcsa szelet őszi színekben
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • egy nagy filézett harcsa szelet
  • egy púpozott ek zabpehely
  • egy ek tönkölybúza liszt
  • egy tk. fűszerpaprika
  • fél citrom
  • só, bors
  • zöld kapor
  • egy ek olívaolaj (+ a spricceléshez én a pumpás változatot használom)

Elkészítése:

A halat leöblítjük, majd leitatjuk a vizet róla. Két ujjnyi szeleteket vágunk belőle, majd meghintjük sóval, borssal. Néhány csepp citromlevet facsarunk rá.

A lisztet, a zabpelyhet és a paprikát összekeverjük. Beleforgatjuk a halszeleteket a lisztes keverékbe.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, olívaolajjal megkenjük, majd ráhelyezzük a bepanírozott harcsaszeleteket. Egy kicsit olívaolajjal megspricceljük. 2-3 szelet citromkarikát teszünk a halak mellé.

200 fokra felmelegített sütőbe toljuk, amikor a felső fele megpirult akkor megfordítjuk. A sütőben kb 20 perc alatt ropogósra sütjük.

Mártogatóssal, krumplival kínáljuk.

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá