Ropogós afrikai harcsa

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg afrikai harcsafilé
  • 1 ek vaj
  • só, frissen őrölt feketebors
  • kevés liszt
  • fokhagymapor

Édeskömény mártás:

  • 2 édeskömény
  • 25 g vaj
  • 1 fej salotta hagyma
  • 200 ml fehérbor
  • 100 ml főzőtejszín
  • só, bors

Spenótgombóc:

  • 1 kg friss bébispenót
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 8 ek zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • só, bors
  • 4 ek olívaolaj
  • víz a főzéshez

Elkészítése:

A tisztított harcsafilét egyforma darabokra vágjuk.

A liszthez keverjük a fokhagymaport és a borsot, majd megforgatjuk benne a halszeleteket.

Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat és ropogósra sütjük benne a hal mindkét oldalát.

Az édesköményt apróra vágjuk. Vajon, megsózva üvegesre pároljuk, a szintén felaprózott salotta hagymával, majd a fehérborral puhára főzzük. Turmixoljuk, majd tejszínt hozzáadva összemelegítjük.

Az édeskömény zöldjét apróra vágjuk és a tányérra tálalt ételt megszórjuk vele.

A friss spenótot az olajon megpároljuk az apróra vágott fokhagymával, borssal, majd hagyjuk kihűlni.

A kihűlt spenóthoz adjuk a tojást, zsemlemorzsát, sót és gombócokat formázunk belőle.

Forrásban lévő sós vízben kifőzzük, majd forrón tálaljuk a hal és a mártás mellé.