Hozzávalók:
Édeskömény mártás:
Spenótgombóc:
Elkészítése:
A tisztított harcsafilét egyforma darabokra vágjuk.
A liszthez keverjük a fokhagymaport és a borsot, majd megforgatjuk benne a halszeleteket.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat és ropogósra sütjük benne a hal mindkét oldalát.
Az édesköményt apróra vágjuk. Vajon, megsózva üvegesre pároljuk, a szintén felaprózott salotta hagymával, majd a fehérborral puhára főzzük. Turmixoljuk, majd tejszínt hozzáadva összemelegítjük.
Az édeskömény zöldjét apróra vágjuk és a tányérra tálalt ételt megszórjuk vele.
A friss spenótot az olajon megpároljuk az apróra vágott fokhagymával, borssal, majd hagyjuk kihűlni.
A kihűlt spenóthoz adjuk a tojást, zsemlemorzsát, sót és gombócokat formázunk belőle.
Forrásban lévő sós vízben kifőzzük, majd forrón tálaljuk a hal és a mártás mellé.