Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Halgombóc zellerrel és boros körtével recept

Halgombóc zellerrel és boros körtével
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Halhoz:

    • 30 dkg szálkamentes, fehérhúsú tengeri hal
    • 1 közepes méretű  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek (olíva) olaj
    • 3 dkg zöldfűszeres panírmorzsa
    • ízlés szerint só, bors
    • 1 ek citromlé
    • 4-5 ek zsemlemorzsa
    • olaj a sütéshez

    Körethez:

    • 2 kis méretű félkemény körte
    • 1 közepes méretű zeller lereszelve vagy juliennre vágva
    • 3 dkg vaj
    • 2,5 dl testes, száraz vörösbor
    • 2 db csillagánizs
    • kevés kakukkfű
    • 1 db gyöngyhagyma finomra vágva
    • 1 db babérlevél

    Elkészítése:

    Ledaráljuk a halat, majd összegyúrjuk a tojással, fűszerekkel, citromlével olajjal és annyi zsemlemorzsával, hogy jól formázható legyen.

    Gombócokat formázunk a halas masszából, majd megforgatjuk a fűszeres panírmorzsában és hűtőbe tesszük fél órára.

    Forró olajban mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük a halas fasírtnak, majd melegen tartjuk.

    Félbe vágjuk a körtéket, kivágjuk a magházaikat és a vörösborban félig megfőzzük.

    Kivesszük a körtéket, majd a borba beletesszük a csillagánizst, hagymát, babérlevelet és a kakukkfüvet és lassú tűzön redukáljuk a bort, majd leszűrjük. Visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a vajat és addig kavarjuk, amíg elolvad és selymes lesz. Ez lesz a mártás.

    Kevés olajon megdinszteljük a pici sóval ízesített zellert.

    Formába tesszük a zellerrel körbevont körtét és tányérra tesszük. Ráhelyezzük a halfasírtot és körbelocsoljuk az ízesített vörösbor szósszal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá